Přehlašovaci méno: Kózelny sluvko:
Zapsáni novyho oževatela
Pravé slópec okazoje přéklade základnich pozec pro každé špil. O někeréch drohu špilu to može vepadat doopravde jinak, protože záleži boď na haloze (Šache v roho,...) nebo na špilošovo véběro (Lodě,...).
Večmochat špile:  čmochat v ménách čmochat v plkách 

Šache (37)
Lajne (21)
Vrchcábe (10)
Šutre (4)
Zbetke (27)
Vrchcábe
Klasecké a známe špil se stihačkó, kde se veoživajó kostke (vrchcábe). Kdo prvni veháže šecke svy šutre z deske ke špilo, vehrává. (šecke pravedla)
Nrchcábe
Jediné rozdil mezi toďtym špilem a Vrchcábama je v tem, jak só rozházeny šutre. (šecke pravedla)
Anti Vrchcábe
Só to Vrchcábe s opačnym cilem. Kdo prvni veháže svy šutre z deske ke špilo, je poražené. (šecke pravedla)
Vrchcábe se stihačkó
Só to Vrchcábe s šeckéma šutrama, co začinajó ve špilošovo slópcu. (šecke pravedla)
Vrchovaty vrchcábe
Smícháni klaseckéch vrchcábu a vrchcábu se stihačkó. Vrchcábová pozeca na počátko je rozšéřena a pět extrovnich čudlu v postaveni "stihé". (šecke pravedla)
Fofr vrchcábe
Rechlá variaca klaseckéch vrchcábu s póhéma třema čudlama pro každyho špiloša. (šecke pravedla)
Klonovany vrchcábe
Toďta variaca vrchcábu bela vetvořena pacholkem Josem Boudesteinem a rozšeřoje klasecky vrchcábe o extrovni pravedlo pro klone - decke dež špiloš čórkne sópeřuv čudl, přišópne se jeden extrovni čudl do jeho vlastniho slópečko. (šecke pravedla)
Kobelkovy vrchcábe
Kobelkovy vrchcábe (Grasshopper) je vechetaná a originálni variaca vrchcábu, kde se neveoživajó kostke. Vemeslel to šecko pacholek Matt Crispin. Narozdil od klaseckéch vrchcábu de o špil založené jen na oměni špiloša, néni toť halozové faktor. Špiloš, keré zbórá zeď dvakrát za sebó, vehrává špil. (šecke pravedla)
Plakotové špil
Plakoto je jednó ze tří variant vrchcábu, kery só strašne oblébeny v Řecko. Každé špiloš začéná špil s 15 čudlama na sópeřovo pozici "1" a névětši rozdil je v tem, že se sópeřove čudle "přešpendli" - zostanó zajmoty pod špilošovym čudlem. (šecke pravedla)
Fevgové špil
Fevgové špil je dalši ze třech variant vrchcába, kery só oblébeny v Řecko. Každé špiloš začéná špil s 15 čudlama na mistě "1" a névětši odchelka je v tem, že s čudlama je možny hébat jen na volny pozice (žádny vehazováni toť néni) a šecke čudle se hébajó ve sténym směro. (šecke pravedla)
Datom a hodine
Kamoši, co só toť
Oblébeny klobe na mloveni
Spolke
Vechetávka dňa
Copyright © 2002 - 2024 Filip Rachůnek, šecke nároke vehrazeny.
Zpátke do vrcho