Přehlašovaci méno: Kózelny sluvko:
Zapsáni novyho oževatela
Pravé slópec okazoje přéklade základnich pozec pro každé špil. O někeréch drohu špilu to može vepadat doopravde jinak, protože záleži boď na haloze (Šache v roho,...) nebo na špilošovo véběro (Lodě,...).
Večmochat špile:  čmochat v ménách čmochat v plkách 

Šache (37)
Kingoška (18)
Lajne (21)
Šutre (4)
Zbetke (27)
Kingoška z Amerike
Klasecká implementaca známyho špila. Cilem je čórknót šecke sópeřovo čudle nebo ho došópnót do stavo, kde ož nemože táhnót. (šecke pravedla)
Nenažraná kingoška z Amerike
Cilem toďté variace je donotit sópeřa, abe čórkl šecke vaše čudle. Ostatni pravedla só stény jak pro obečénó kingoško z Amerike. (šecke pravedla)
Kingoška
Kingoška česká je špil podobné kingošce z Amerika, jenom kingoška (jako ten čudl) može hópat o kolek poli diagonálně se ji zlébi. (šecke pravedla)
Kingoška v roho
Kingoška v roho je variaca česky kingoške. Nédoležiťéši rozdil (vejma základni pozece čudlu) je v tem, že pinčle mužó bét zmutovany na kingoške jen v levym hornim roho deske ke špilo. (šecke pravedla)
Kingoška v jednym směro
V kingošce v jednym směro se šecke pinčle hébó ve sténym směro a oba špiloši vidijó desko ze stény strane. Ostatni pravedla só stény jak pro českó kingoško. (šecke pravedla)
Kingoška parašotistka
Kingoška parašotistka nabizi nové čudl - parašotesto. Parašotisti čekajó na sópeřovo prvni lajně a mužó hópnót jen přes sópeřuv čudl zpátke (a čórknót ho). Fofrem po toďtym skoko só zmutovany na obečény pinčle. (šecke pravedla)
Kingoška z gotike
Jedna z névic novéch variaci na kingoško. Čudle okopojó jak bíly, tak černy place, a mužó se hébat rovně s vodó, rovně s vertikáló aj po diagonálni lajně. (šecke pravedla)
Kingoška z Torecka
Málo známá, ale dost vechetaná variaca kingoške. Čudle se mužó hébat jen rovně s vodó nebo s vertikáló a okopojó jak bíly, tak černy place. (šecke pravedla)
Alkérka
Alkérka, vic jak 3000 let staré předchudce Kingoške, je vechetanym přišópnotim do rodine variaci toďteho špila. (šecke pravedla)
Kingoška z Havaje
Kingoška z havaje (znáte jo aj jako Konane) je strategické špil, keré kombinoje pravedla Kingoške a Žabe. Špil začéná se šeckéma placama deske ke špilo obsazenéma čudlama, špiloši mužó hópat jen rovně s vodó nebo vertikáló a keré nemože táhnót, je poražené. (šecke pravedla)
Kingoška meze národama
Toďta variaca je jednó z nérozšiřeňéšich variant kingoške na světě. Špil je hrané na desce 10x10 placu a každé špiloš má 20 čudlu. Pinčle mužó čórkovat čudle diagonálně dopředo i dozado, přehóply čudle se vešópávajó až dež je celé tah o konca a je nezbetně notny odělat co nédelši hópanec (přes névětši možnó armádo čudlu). Dež se pinčl doškrabe během hópáni na posledni lajno a može ešče hópat dozado, néni zmutované na kingoško. (šecke pravedla)
Kingoška z Roska
Kingoška z Roska (Šaške) je skoro sténá jak variaca, co se hrá meze národama. Špil je hrané na desce 8x8 placu s 12 čudlama každyho špiloša, pinčle mužó čórkovat čudle diagonálně dopředo i dozado a přehópnoty čudle só vešópávany až dež je celé tah o konca. Narozdil od Kingoške meze národama néni povinny hópnót přes névětši možné počet čudlu a dež se pinčl doškrabe během hópani do posledni lajne, v okamžiko je zmutované na kingoško a može jako kingoška hópat dál. (šecke pravedla)
Kingoška z Kanade
Kingoška z Kanade je skoro sténá jak Kingoška meze národama. Jediné rozdil je v tem, že je špil hrané na větši desce ke špilo (12x12 placu) a každé špiloš má 30 čudlu. (šecke pravedla)
Kingoška z Thajska
Toďta kingoška se hrá na desce 8x8 placu s veožitim póhéch 8 čudlu. Pravedla só podobny s Českó kingoškó s následojicima rozdilama: 1) Kingoška mosi při hópáni dopadnót na nébližši plac za přehóplym čudlem. 2) Kingoška néni na hlavni silnici (dež je možny hópnót kingoškó a pinčlem ve sténé pozici, je připostny vebrat si libovolnó možnost). (šecke pravedla)
Kingoška z Brazilie
Kingoška z Brazilie je sténá jak Kingoška meze národama. Jediné rozdil je v tem, že se hrá na menši desce ke špilo (8x8 placu) a každé špiloš má 12 čudlu. (šecke pravedla)
Kingoška z Portogalska
Kingoška z Portogalska (take jo možete znat jako Španělskó kingoško s otočenó deskó ke špilo) se hrá na desce 8x8 placu a s 12 čudlama každyho špiloša. Pinčle mužó čórkovat čudle jen dopředo po diagonálni lajně, kingoške mužó čórknót čudle v libovolnym směro po diagonálni lajně (take o lebovolné sóčet placu), přehópnoty čudle só vešópnoty z deske ke špilo až dež je celé tah provedené a je nezbetně notny vebrat hópanec s névětšim možnym sóčtem čórknotéch čudlu. Dež pozica připóšti 2 nebo vic všelejakéch névic možnéch hópancu, je notny vebrat ten, kerym se čórkne névic kingošek. (šecke pravedla)
Kingoška z Taliánska
Kingoška z Taliánska se odbévá na desce 8x8 placu s 12 čudlama každyho špiloša. Pinčle a kingoši se hébó a hópajó sténě jak v kingošce z Amerike s následojícima rozidlama: 1) Čudle nemužó čórknót kingoša. 2) Je nezbetně notny čórknót névětši možné sóčet čudlu. 3) Jestle pozica připóšti 2 nebo vic névětšich možnéch hópancu, je povinny vebrat hópanec kingoša. Dež ani toďta vechetávka nefachči, mosi se zvolet hópanec přes névětši možné sóčet kingošu. 4) V připadě, že pravedla, co bela ovedena véš, furt dovolujó vic hópancu, névic opřednostěné bode ten, keré nérychléc přehópne kingoša. (šecke pravedla)
Dameové špil
Toďten špil (keré vetvořel pacholek Christian Freeling) je jednó z névic modernich variaci na kingoško. Pinčle se hébó přimo nebo po diagonálni lajně dopředo, a to boď o jeden plac nebo přehópnotim sóvisly řade vlastnich pinčlu na následojici volné plac (tzv. lineárni hébáni). Kingoške se hébó o libovolné sóčet placu rovně s vodó, rovně s vertikáló nebo po diagonálni lajně. Šecke čudle mužó hópat jen rovně s vodó nebo s vertikáló, a pravedla pro hópance só stény jak v Kingošce meze národama. (šecke pravedla)
Datom a hodine
Kamoši, co só toť
Oblébeny klobe na mloveni
Spolke
Vechetávka dňa
Copyright © 2002 - 2024 Filip Rachůnek, šecke nároke vehrazeny.
Zpátke do vrcho