Přehlašovaci méno: Kózelny sluvko:
Zapsáni novyho oževatela
Pravé slópec okazoje přéklade základnich pozec pro každé špil. O někeréch drohu špilu to može vepadat doopravde jinak, protože záleži boď na haloze (Šache v roho,...) nebo na špilošovo véběro (Lodě,...).
Večmochat špile:  čmochat v ménách čmochat v plkách 

Šache (37)
Lajne (21)
Šutre (4)
Zbetke (27)
Tenblud
Oblébené lidové špil z 18. stoleti. Jeden špiloš zkóši zdrhnót se svym kingošem ochraňovanym strážó, druhé špiloš komandoje 16 vojáku a jeho cilem je zajmót kingoša. (šecke pravedla)
Tankové sóboj
Tankové sóboj je moderni polské špil. Oba špiloši bojujó s tankovó armádó vedenó tankem, v kerym bévá velitel. Cilem špila je vstópit do sópeřovy základne a zajmót nepřátelsky tanke. (šecke pravedla)
Helma 8x8
Znáte jo take jako Kingoško z Čine, cilem toďteho špila je přešópat šecke svy čudle z vlastniho baráko do sópeřova. Komo se povede toďta vechetávka jako prvnimo, vehrává špil. (šecke pravedla)
Helma 10x10
Znáte jo take jako Kingoško z Čine, cilem toďteho špila je přešópat šecke svy čudle z vlastniho baráko do sópeřova. Komo se povede toďta vechetávka jako prvnimo, vehrává špil. (šecke pravedla)
Babe z pralesa
Babe z pralesa só moderni špil z Argentine. Každé špiloš má štere babe z pralesa a jeho cilem je bloknót sópeřove babe z pralesa za pomoci vestřelenéch šipu. (šecke pravedla)
Jarmark
Jarmark je staré tatarské špil, keré veoživá desko 5x5 placu. Každé špiloš má pět ločišniku a mosi se došópat do sópeřovo základne. (šecke pravedla)
Žabe
Žabe só variantó staryho hanglickyho špila. Špiloši ziskávajó bode hópánim přes žabe šter barev a kdo má o konca špilo vic bodu, vehrává. (šecke pravedla)
Džungla
Staré indické špil se zviřectvem několeka drohu a schopnosti. Cilem špila je vstópit do sópeřova pelešinca nebo sežrat jeho živočiche. (šecke pravedla)
Nenažrany žabe
Nenažrany žabe só jednodochó variaci na žabe. Nédelši možny hópance só povinny a špiloš, keré nahromadi vešši sóčet bodu, je poražené. (šecke pravedla)
Žabe s kuló
Žabe s kuló je variacó na klasecky žabe, kery se toť hrajó na "kóli" - okraje deske ke špilo (slópce A a L, řádke 1 a 12) só spojeny, což s sebó nese spóste novéch strategii do špilo. (šecke pravedla)
Borec, boď v kledo
Borec, boď v kledo ja klasecká hra se stihačkó, kerá veoživá kostke a štere čudle. Špiloš, keré jako prva došópe šecke čudle do baráko, vehrává špil. (šecke pravedla)
Prolomeni
Prolomeni (Breakthrough) je strategické deskové špil, keré vemeslel pacholek Dan Troyka roko 2000. Je trocho podobné kingošce a cilem toť je došópat se do sópeřovo prvni lajne - névic daleko od špiloša. (šecke pravedla)
Asimilaca
Asimilaca je naklonované Ataxxové špil s jedinó změnó - néni možny se hébat "šimlovéma" tahama do tvaro L. (šecke pravedla)
Ataxxové špil
Ataxxové špil (take známé jako SlimeWars a Frog Cloning) je deskové špil trošičko podobné Šutrum, ale s obrovske odlišnó strategió. Špiloš, keré šópne vic čudlu na desko ke špilo, vehrává špil. (šecke pravedla)
Šachošutre
Šachošutre vechetaně kombinujó šache a šutre, vetvořel je pacholek Andy Lewicki. Každé špiloš flákne jeden šachové čudl za tah na desko ke špilo a po tem, co só šecke čudle naflákany, vehrává ten špiloš, jehož čudle napadajó vic placu. (šecke pravedla)
Kostkové cokr
Kostkové cokr je podobné oblébenymo špilo nazvanymo Yahtzee. Špiloši švihajó pěti kostkama a pokóši se vechetat nélepši kombinaco pro névětši možné sóčet bodu v ruznéch řadách. Špiloš, keré nahromadi vešši sóčet celkovéch bodu, vehrává špil. (šecke pravedla)
Trojité kostkové cokr
Trojité kostkové cokr rozšeřoje možnosti klaseckyho kostkovyho cokro vecpánim dvó slópcu pro každyho špiloša (v drohym se skóre zdvojnásoboje a ve třetim ztrojnásoboje) a bonusovyho řádko, keré je veplněné mašinó za předpoklado, že só splněny orčity vechetávke. (šecke pravedla)
Najdite žabe
Najdite žabe je fešná variaca známyho špila Hledání min (kerá je sóčásti instalačniho matroša Woken od Mikrosofto) a vetvořil jo pacholek Michael Coan roko 2006. Špiloši mosijó večmochat šecke sópeřovy žabe za pomoci střileni a hádáni, a za toďte akce získávajó bode. Po tem, co só šecke žabe jednyho špiloša večmochany, vehrává špiloš, co má vic bodu. (šecke pravedla)
Logické špil
Logické špil je varianta špilo, keré je známé take jako Mastermind, a to pro dva špiloše. Každé špiloš vetvoři kombinaco 5 barev a pokóši se ohodnót sópeřovo kombinaco. Špiloš, keré rozlóskne kombinaco jako prvni, vehrává špil. (šecke pravedla)
Barevny količke
Toďten špil se řadi do rodine špilu Mancala, kery so oblébeny po celym světě a pocházijó z Afrike. Cilem špila je orvat vic bodu než sópeř, a to přešópávánim količek do základne nebo čórkó sópeřovéch količek. (šecke pravedla)
Nohe od žabe
Toďten špil je zajimavó variantó na Najdite žabe, keró vetvořel pacholek Michael Coan roko 2007. Nésó toť žádny žabe jednyho nebo drohyho špiloša - misto teho oba špiloši zkóšijó večmochat 9 zelenéch žab dřiv než sópeř. Po tom, co só šecke žabe večmochany, vehrává špiloš, co má vic bodu. (šecke pravedla)
Kostkové cokr 6D
Kostkové cokr 6D je variantó našeho vepoštěni kostkovyho cokro. Je toť 6 kostek (misto 5) a nabizi pár novéch kombinaci pro čachrováni s bodama - Plné auťák (2+2+2), Plné hotel (3+3), velká posobědóci (1-2-3-4-5 nebo 2-3-4-5-6), plná posobědóci (1-2-3-4-5-6) a 6 sténéch. (šecke pravedla)
Trojité kostkové cokr 6D
Trojité kostkové cokr 6D rozšiřoje možnosti obečényho Kostkovyho cokro 6D předánim dvó slópcu pro každyho špiloša (ve drohym se bode násobijó dvóma a ve třetim nečekaně třema) a bonusovyho řádko, keré je veplněné mašinó dež só splněny orčity podminke. Narozdil od obečényho Trojityho kostkovyho cokro, bonus má hodnoto 50 bodu, žádnéch ubohéch 35. (šecke pravedla)
Velká džungla
Toďten špil je varianta staryho indickyho špila džungla, kde só předany dva slópce (deska má rozměre 9x9) a špil přináši aj dva novy čudle - opico (selňéši než kocór, slabši než vlk a hébá se jako šachové kingoš - o jedno pole v všelejakym směro) a velkó jedovató žižalo (selňéši než hafák, slabši než flekaté lev a hébá se jako střibrné generál v šogi - o jedno pole s diagonáló nebo dopředo). (šecke pravedla)
Šimlové sóboj
Šimlové sóboj je hrozně zajimavé špil, keré vemeslel pacholek Andy Lewicki. Odbévá se to na desce pro šache 10x10 placu, kerém só po halozi přeřknoty cifre od 00 do 99. De o to, nasyslet vic bodu jak sópeř, a to jen s pomocó šachovyho šimla, keré skotači obečéně jak v šachách. (šecke pravedla)
Kamelotské špil
Kamelotské špil je hrozně zajimavé špil na placo o 160 poličkách. Každé špiloš začiná s štyrma šimlama a desetima pinčlama, hébáni čudlu je gulášem helmy a kingošky. Vehrává, kdo čórkne všecke sópeřovy čudle nebo se dvóma svojema čudlama dostat na sópeřovy hradbe. (šecke pravedla)
Malé kamelotské špil
Toďto je Kamelotské špil, ale na menčim placo o 67 poličkách. Každé špiloš začiná s 5 pinčlama a 2 šimlama, hradbe só jenom z jednoho štverca. Zbetek je sténé jak u normálniho Kamelotskyho špila. (šecke pravedla)
Datom a hodine
Kamoši, co só toť
Oblébeny klobe na mloveni
Spolke
Vechetávka dňa
Copyright © 2002 - 2024 Filip Rachůnek, šecke nároke vehrazeny.
Zpátke do vrcho