User Name: Password:
New User Registration
Moderator: Fencer , blizz 
 Šachové varianty (8x8)

Šachové varianty (8x8).


Messages per page:
List of discussion boards
You are not allowed to post messages to this board. Minimum level of membership required for posting on this board is Brain Pawn.
Mode: Everyone can post
Search in posts:  

<< <   1 2 3 4 5 6 7   > >>
18. October 2016, 14:57:23
trohat 
Subject: Re:
Pedro Martínez: Díky! Chtěl jsem se dneska zeptat na to samý, a koukám, že tu je ta odpověď od minule... :)

19. October 2011, 19:51:01
Pedro Martínez 
Subject: Re:
trohat: Dámu.

19. October 2011, 16:24:56
trohat 
Ahoj,
mám dotaz na Cyklické šachy: Postoupím pěšcem na poslední řadu, proměním ho v dámu a soupeř tu dámu sebere. Jakou figuru získá soupeř, pěšce nebo dámu ?
Díky za odpověď

7. June 2010, 15:05:01
iv2 
Subject: mincove sachy
budou mincove sachy?
tak jako byly na sachy.sk?
standartni mincovy sach a fischerovy mincovy sach

26. April 2010, 06:54:22
Fencer 
Subject: Re: poziční šachy
sach(a)mater: Bily sebere cerneho krale a vyhraje.

18. April 2010, 17:15:18
sach(a)mater 
Subject: poziční šachy
co pokud po postavení pozice bude černý král v šachu? ... bude automaticky dána výhra bílému, nebo jak bude hra pokračovat?

4. April 2010, 20:40:31
kandax 
Subject: Re: Volné poziční šachy
Pedro Martínez:
Děkuji nenapadlo mě se podívat do pozičních šachů tak se omlouvám. :-)

4. April 2010, 20:16:29
Pedro Martínez 
Subject: Re: Volné poziční šachy
kandax: „Nejsou povoleny rošády.“
http://brainking.com/cz/GameRules?tp=47

4. April 2010, 19:40:09
kandax 
Subject: Volné poziční šachy
prosimvás jak je to vehře Volné poziční šachy s rošádou? ... je jí možné provést nebo ne? ... abych věděl jak tomu přizpůsobovat pozice...

27. December 2009, 08:34:15
Pedro Martínez 
Subject: Re: Braní mimochodem v atomových šachách
trohat: Já myslím, že je z toho patrné, že epicentrum výbuchu bylo na b3, tj. figury na páté řadě by přežily.

26. December 2009, 17:41:00
trohat 
Subject: Re: Braní mimochodem v atomových šachách
Pedro Martínez: Díky za příklad, ale obávám se, že to úplně nevyřešilo můj dotaz. Myslíš, že figura na páté řadě by přežila ?? Tj. k výbuchu došlo na b3 nebo na b4 ??

26. December 2009, 14:11:27
Pedro Martínez 
Subject: Re: Braní mimochodem v atomových šachách

26. December 2009, 10:47:28
trohat 
Subject: Braní mimochodem v atomových šachách
Modified by trohat (26. December 2009, 10:47:41)
Jak byste řešili en passant v atomových šachách ? Pravidla ho výslovně nezakazují, je tedy povoleno ? A pokud jo, které pole je považováno za epicentrum výbuchu ?

25. December 2009, 11:50:06
kanarr 
Subject: Re:
hyncaba: myslim že to je tah brani mimochodem

4. October 2009, 16:08:35
mojmirschneider 
dobrý večer.Jsem tu sice poprvé,ale hru šach miluji.

20. January 2009, 11:44:42
hyncaba 
díky to jsem nevěděl

20. January 2009, 00:42:31
Pedro Martínez 
Subject: Re:

19. January 2009, 23:40:54
hyncaba 
25. f2-f4 g4xf3 e.p.

ID 3665513

ahoj tomu nerozumim jel jsem na f4 jak je napsane a on mi ho vzal na f3 a co to tam je to // e.p.//

nevim kde se mám zeptat jestli to tu nepatří tak sorry

29. December 2008, 18:11:47
Varazslo 
Modified by Varazslo (29. December 2008, 18:12:10)
Dámy a pánové mám tady turnaj Šachy - vyřazovací pavouk ve všech variacích II který bude za dva dny smazán a vzhledem k tomu kolik her se zatím rozjelo byla by škoda ten zbytek neobsadit když u některých her chybí třeba jen jeden-dva hráči. Proto bych vás chtěl požádat jestli by jste se do těch několika málo her nepřihlásili prosím. Děkuji

21. September 2007, 16:30:16
Tikon 
Subject: Re:
Tanein: rád bych si zahrál šachy
Jsem tu sice nově, ale snad to nebude vadit.

26. August 2007, 12:45:32
trohat 
Subject: Re: nechápu remizu
Harassed: jj tím se to vysvětluje ... díky :)

25. August 2007, 13:41:59
Dundee 
Subject: Re: nechápu remizu
Harassed: jasne, nepozeral som priebeh, iba poziciu

25. August 2007, 00:08:12
Harassed 
Subject: Re: nechápu remizu
Dundee: oba pesiaci, a1 aj h2 su damy... hlavne dama h2 je potrebna k tomu patu, evidentne cierny hral h1-h2, co pesiakom zjavne nejde...

23. August 2007, 23:45:29
trohat 
Subject: Re: nechápu remizu
Fencer: chtěl sem se poučit z historie ... tak nic no :)

btw. nedávno sem na něco podobnýho narazil v řešení jednoho šachovýho kvízu ... tvdili tam že jedna situace je mat - ale ani náhodou (pokud nejsem úplně blbej ale to snad ne protože sem na to koukal fakt dost dlouho) to mat nebyl ... sice to byl taky dooost starej časopis - ale byly to klasický šachy, navíc na papíře, takže ke změně v pravidlech nebo v programu dojít nemohlo

23. August 2007, 09:13:41
Fencer 
Subject: Re: nechápu remizu
trohat: Vzdyt je to partie stara skoro 5 let. Tehdy se nejspis jednalo o chybu v modelu nebo spatnou implementaci pravidel.

23. August 2007, 08:38:07
Dundee 
Subject: Re: nechápu remizu
Milioi: Aj keby ten pesiak bola dama, Maharadza moze stale ustupit na g2 alebo b2 nie?

22. August 2007, 14:59:16
Milioi 
Subject: Re: nechápu remizu
Modified by Milioi (22. August 2007, 15:01:20)
trohat: Mně připadá, že se pěšec na A1 chová jako dáma, takže asi chyba.

Edit: i když teď koukám na čas, kdy byly provedeny poslední tahy - nedošlo mezitím ke změně pravidel a předtím pěšec A1 byl opravdu dámou?

20. August 2007, 20:17:25
trohat 
Subject: Re: nechápu remizu
MaxPower: taky by mě zajímalo proč je to pat ... mohl by to někdo vysvětlit ?
dám sem ještě znovu ten odkaz ...
http://brainking.com/game/ArchivedGame?g=4441&i=38
Šachové varianty (8x8) (Fencer, 2002-12-03 21:03:51)

26. March 2007, 07:57:00
Dundee 
Nepoznate nejaky open-source tool, ktory by mi spravil z PGN JavaScript? Nieco ako pgn2js, ale open source, aby som to mohol prisposobit pre atomovy sach

9. October 2006, 00:53:42
Pedro Martínez 
Subject: Re:
MIHEL: Měl bys to ohlásit do BugTrackeru nebo napsat Fencerovi. Jinak pokud mu sebereš jeho poslední figuru, tak partie podle mě skončí remízou.

8. October 2006, 11:24:36
Borowitz 
Volné poziční šachy (MIHEL vs. PegasusInAR)
Já bych si přál vědět,zda může soupeř hrát bez krále od prvního tahu.Dík.

28. March 2006, 16:07:07
HelenaTanein 
Můj 101. všeherní turnaj

Nechcete si zahrát šachové varianty?

4. October 2005, 19:04:08
22pavla 
Subject: Silent Bob
nechces si zahrat?

31. August 2005, 16:16:28
swamp 
No,stačí vyměnit pár figurek na jedné straně,dostat se třeba věží nebo dámou doyadu a vybrat to,de to už se to povedlo i mě.

31. August 2005, 15:13:24
ZEDDICUS 
Můžete mi někdo prosím vysvětlit proč v přepadových šachách tak často vyhrává bílý?
Mě příde že nemá šanci se vyhnout patnácti výměnám, dotáhnutí si a následovnému matu...

2. August 2005, 12:43:17
Egzot 
Subject: atomový král!

28. April 2005, 10:01:54
Bruce 
Subject: Re: Re:
Pafl: Si myslím, že spíš blbě pochopil, kde mám spodek šachovnice, aspoň podle toho postavení to tak vypadá .. kdyby to měl zrcadlově obrácené, dávalo by to smysl ...

24. April 2005, 20:56:09
Vosa 
Good game...

23. April 2005, 20:27:24
Duri 
vysermr sa teraz na to a podme von. vcera si nebol, tak aspon dnes :)

21. April 2005, 18:52:00
Duri 
myslim ze tam bude aj Vojto, ale nie som si isty.
inak,vyzval som ta na valcove sach

18. April 2005, 14:03:08
Fencer 
Ano.

7. April 2005, 04:59:04
Pedro Martínez 
Odpovědí je 16. tah černýho...

5. April 2005, 13:06:21
noger 
ano, ja som z toho úplne mimo

5. April 2005, 12:46:06
oportunity 
myslím, že obrovskou sílu mají věže, když se povede je dostat na sloupce c,d,e,f-pokrýt si je pěšcema a koňma (raději dvojtý krytí) a střelci vylákat figury, kterýma soupeř hlídá krále...nejprve obětovat pěšáky ze středu, pak zaútočit střelci,...ten kdo to nečeká, musí tak či tak odkrýt krále nebo dámu...;)

5. April 2005, 12:42:08
oportunity 
Jo jo, taky bych nic neměnil, tady vítězí lepší orientace, představivost, ale hlavně jde o to dávat bacha, protože i pěšec schovanej na sloupci a/h může otočit partii, a že jsem to už zažil :o)

5. April 2005, 12:38:45
oportunity 
Hraju, hraju, ale z těch pěšců sem volajaký zmetěný :o)

4. April 2005, 16:03:08
oportunity 
Subject: Re:
Fencer: vypadá to, jako by pěšci na poslední řadě ohrožovali maharádžu jako změněné dámy...jinak ten pat nechápu....

3. April 2005, 19:12:02
Egzot 
Subject: Re: Re:
Fencer: zbydou ti ty dve kobyly..

3. April 2005, 19:09:39
Fencer 
Subject: Re: Re:
Egzot: Ikdyz to udelam, furt bude mit dva pindoury navic, coz je v atomovkach temer rozhodujici vyhoda.

3. April 2005, 19:05:18
Egzot 
Subject: Re:
Fencer: budes muset dat vez za kone...pze ty dve kobyly tam cernyho kinga prd slisujou, ma tam hafo prostoru.

<< <   1 2 3 4 5 6 7   > >>
Date and time
Friends online
Favourite boards
Fellowships
Tip of the day
Copyright © 2002 - 2017 Filip Rachunek, all rights reserved.
Back to the top