Brugernavn: Kodeord:
Ny bruger registrering
Moderator: whikki 
 Počítače

A vše kolem nich
O všem od HW po SW, od assembleru po Javu, od chipu BIOSu po externí periferie, od relátek po nanotranďáky.

včetně elektrónky É třenáct z našeho podniku Katoda hOlomóc :o)


Meddelelser per side:

Hvad nyt om flash disks?
Liste over diskussionsborde
Du har ikke rettigheder til at skrive meddelelser til dette bord, Mindste medlemsskabsniveau nødvendigt for at skrive til dette bord er BrainBonde.
Tilstand: Alle kan skrive
Søg i meddelelser:  

<< <   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   > >>
23. Oktober 2011, 23:55:59
Poletucha 
Emne: Re:
trohat: Už jsem si vzpomněl - Sopcast to byl, umí i "record p2p stream"

23. Oktober 2011, 23:53:20
Poletucha 
Emne: Re:
trohat: V Mozille existuje několik doplňků typu Youtube Video Downloader či Flash Video Downloader, ale nevím jestli na streamované live video (přenosy atd). Před časem jsem něco takového měl, stejně jako pro nahrávání třeba internetového rádia, ale už je to dávno...

21. Oktober 2011, 17:31:01
Vocilka 
Emne: Re:
trohat: Vím, že některý šly po přehrání normálně najít v temporary internet files... Jinak nevím, jestli bude něco univerzálního, zkus to vygooglit pro konkrétní server... Kdysi jsem měla i nějaký udělátko, ale už vůbec netuším, jak se to mohlo jmenovat... A nefungovalo to na všechno...

20. Oktober 2011, 23:15:56
trohat 
Ahoj, neznáte někdo nějaký free program na nahrávání streamovaného videa ? (Jde mi o televizi vysílající na internetu, formát aspx). Díky

17. Juni 2011, 08:44:38
Evásek 
Emne: Re:
Poletucha: díky! Na zachycení videa je toho celkem dost, mě jde právě o formát .gif

17. Juni 2011, 08:34:52
Poletucha 
Emne: Re:
Evásek: Zkus Fraps, ale nevím jestli to zrovna tohle umí (shareware)

17. Juni 2011, 08:18:22
Evásek 
Prosím, neznáte nějaký free prográmek, který mi nasnímá obrazovku monitoru s pohyblivým obrázkem ve formátu .gif?

27. November 2010, 14:01:09
Fencer 
Emne: Re:
Kašpárek : Ja taky Google zrovna nemusim. Ale pokud jde lukulusovi skutecne o neco jednoducheho, bude mit jednim vrzem vyrizen i hosting.

27. November 2010, 13:40:59
Kašpárek *1227* 
Emne: Re:
lukulus:
nemám rád google a jeho všeumělství.
Dooručuji buď program nvu nebo amaya, obojí je freeware.
A webhostingů i zdarma jsou takové tisíce, že to snad nelze ani vypsat.
Použij třeba nějaký u freemailů tiscali, sznam a vím já jaký ještě, kteří nabízí u mailu ještě i webový prostor.
Ostatně i placený webhosting nemusí být zrovna drahý. Lze jej pořídit za pár desetikorun. Pokud tedy nepožaduješ extra služby

26. November 2010, 20:03:32
lukulus 
Emne: Re:
Fencer: google? neni to nuda?:) díky

26. November 2010, 19:56:18
Fencer 
Emne: Re:

26. November 2010, 19:39:20
lukulus 
Můžete mi prosím doporučit nějaký WYSIWYG program pro tvorbu webu a popř. i nějaké rozumné místo pro free webhosting? Chci udělat web našeho šachového oddílu, takže žádné vysoké ambice nemám. Možná by se hodila diskuze.
Díky

31. August 2010, 16:36:01
Kašpárek *1227* 
Emne: Re: Program na rýsování v rovině
trohat:
Na to Ti stačí MS WORD a jeho kreslení.

Pokud bys ale chtěl něco víc v CADové řešení, hledej:
- A9CAD
- Blender
- Qcad

A z vektorového kreslení más k dispozici třeba Inkscape.

Vše je pochopitelně freeware, minimálně personal use.

31. August 2010, 16:35:20
HelenaTanein 
Emne: Re: Program na rýsování v rovině
trohat: zkus Gimp. Je to freeware, trošku je potřeba prohrabat se a zvyknout si na ovládání, ale umí všechno.

31. August 2010, 14:59:33
trohat 
Emne: Program na rýsování v rovině
Chtěl bych se zeptat, nemáte někdo tip na nějaký dobrý program na jednoduché rýsování ? Nechci nic složitého, žádné výkresy, domy ani součástky kreslit nebudu, jde mi o to si nakreslit jednoduchou hexovou mapu (nekonečnou síť šestiúhelníků). Čili stačí kreslení jednoduchých geometrických útvarů v rovině, ale aby se s nimi dalo nějak operovat, tj. kopírovat je, posouvat je a rovnat je přesně vedle sebe. Samozřejmě preferuji freeware. Díky

17. Maj 2010, 22:02:24
Kašpárek *1227* 
Emne: Re:
enikybeniky:
Promiň, že to má dvě strany, to jsem přehlídl.

1) UDMA či PIO mode v IDE neřeš. WIn XP si vždy najde tu správnou možnost. Ostatně je nastaven správně.

2) 192 MB RAM je i na XP (předpokládám, že tam máš už i SP3) dost málo. Počítej s tím, že pomalé je to i díky tomu, že většina operací jede přes swap file. To znamená neustálé zápisy na disk a opětovné načítání.

3) Pokud se ti skoro při každým nabíhání windowsů objevuje scandisk, problém může být buď v tom, že nemáš pořádně zkontrolovaný disk a opravenou trobnost které se říká volné místo (napravíš to příkazem chkdsk c: /F - a dáš souhlas s kontrolou při dalším startu a následně provedeš restart).
Pokud se budou chyby opakovat dát, rozluč se s diskem, možná i notebookem (v případě že máš problémy s řadičem)

4)Jinak ale počítej s tím, že Ti to každý rozjetý program včetně antiviru bude systém svinsky zpomalovat. Právě díky tomu že máš málo paměti..... Holt tohle PC svoje nejlepší časy zažilo dávno.

5) Zkus namísto AVASTu použít AVIRU - http://www.free-av.com/. Ta má menší nároky.

17. Maj 2010, 20:10:56
enikybeniky 
Nejdou vidět fotky na druhý stránce? To je divný, já je vidim...
Problém je, že je to strašně pomalý, i po čistý instalaci dlouho trvá, než se vše uklidní, přestane pracovat HDD. Když po tom něco chci, je to na věčnost.

17. Maj 2010, 19:48:54
Kašpárek *1227* 
Emne: Re: pomalý notebook
enikybeniky:
Nějak nechápu, kde je problém? Windows jsi jak čtu nakonec nainstaloval, ovladače jak čtu už taky problém nakonec nedělají.
Obrázek z linku se stáhnout nedá.

Tak kde máš problém, respektive s čím???

17. Maj 2010, 19:26:22
enikybeniky 
Emne: pomalý notebook
Prosím místní IT-borce o pomoc, viz odkaz. Ovladače jsou vyřešeny. Díky!

17. April 2010, 20:31:16
enikybeniky 
Emne: Re: Doplněk do firefoxu
Kašpárek :

17. April 2010, 16:59:42
Kašpárek *1227* 
Emne: Re: Doplněk do firefoxu
enikybeniky:
Ty si ale vymýšlíš
Tohle je soft který funguje nad celými okny.
http://www.extrabit.com/plaintextclipboard/

Stačí?

17. April 2010, 14:44:34
enikybeniky 
Emne: Re: Doplněk do firefoxu
Kašpárek : Díky, funguje to. Jenom by to chtělo ještě něco, co by vkládalo i neformátovaný text např. ze souborů PDF nebo Wordu... Tohle funguje na webu přes pravý tlačítko a "copy as plain text".

17. April 2010, 08:39:55
Kašpárek *1227* 
Emne: Re: Doplněk do firefoxu
enikybeniky:
HA, ve verzi 3.6 má ten doplněk nějaký problém, který celou funkčnost znepřístupňuje.
Řešením je ještě doinstalace tohoto doplňku:
https://addons.mozilla.org/cs/firefox/addon/129688/

Speciální tlačítko ani hotkey nehledej žádné. Tenhle doplňek prostě a jednoduše překope standardní CTRL+C a CTRL+V do vlastností, které si nastavíš....

17. April 2010, 08:24:27
Kašpárek *1227* 
Emne: Re: Doplněk do firefoxu
Vocilka:
Když jsi offline, tak to asi nestáhneš, ne?
Někde si to stáhni a potom si to můžeš do FF nainstalovat ručně v doplňcích

16. April 2010, 11:54:43
Vocilka 
Emne: Re: Doplněk do firefoxu
Kašpárek : Dá se to nějak dostat do Firefoxu na offline počítači?

16. April 2010, 09:48:32
enikybeniky 
Emne: Re: Doplněk do firefoxu
Kašpárek : Díky, proto se ptám tady. Ale nějak jsem nepřišel na to, jak to funguje. Když chci vložit do pole ve firefoxu text, tak i když kliknu na pravý tlačítko myši, není tam žádná napídka, tak nevim, jak to funguje. FF mám verzi 3.6.3.

16. April 2010, 02:59:27
Vocilka 
Emne: Re: Doplněk do firefoxu
Kašpárek : Wow, taky se mi to bude hodit, díky!

15. April 2010, 20:08:12
Kašpárek *1227* 
Emne: Re: Doplněk do firefoxu
enikybeniky:
Jistěže ano. Stačí se správně zeptat databáze doplňků pro Firefox.
A nebo na BK Kašpárka.

Tohle je to co hledáš:
https://addons.mozilla.org/cs/firefox/addon/134

15. April 2010, 18:23:11
enikybeniky 
Emne: Doplněk do firefoxu
Prosím Vás, který doplněk (pokud vůbec existuje) do firefoxu umožňuje vkládání nenaformátovaného textu? Potřebujeme to v práci a umí to snad jen starší Opera, která mi ovšem příjde jinak na prd.

3. April 2010, 12:10:46
Kašpárek *1227* 
Emne: Re:
trohat:
Já osobně instaluji i doporučené aktualizace.
Jinak to chce zjistit co konkrétně Ti podle psi chybí.

3. April 2010, 12:09:56
Kašpárek *1227* 
Emne: Re: **** Mozilla !!!
trohat:
Viděl bych to na nějaké - teď už nadbytečné - knihovny, které psi prohledává.
Speciálně Flash s příchodem nové verze neprovedl úplnou odinstalaci všech knihoven - speciálně ocx souborů v cestě
C:\WINDOWS\system32\Macromed\Flash\
Pravděpodobně bude stačit problémový soubor odstranit. Identifikuješ to nejlépe podle stáří souborů a samozřejmně i v samotném psi.

3. April 2010, 08:53:18
trohat 
Cože ??? !!! A potom, co si nahraju automatický akltualizace voken tak mi do Secunie naskočí bezpečnostní hrozba Microsoft Windows XP se stupněm 4 ?? !! Hmmmm, zajímavý vyhodnocování.

3. April 2010, 08:13:40
trohat 
Emne: Re: **** Mozilla !!!
Kašpárek : Super, už jsem po, uvidíme jestli to teď bude běhat líp. Ten MozBackup je skvělej, během pár sekund mi nahodil zpátky všechny záložky, doplňky, prostě všechno !
Akorát tu Secunii jsem trošku nepochopil, nejdřív mi našla 4 problémy, tak sem všechny 4 prográmky aktualizoval, a pak sem to s ní projel znovu, a dva z nich pořád vyhodnocuje jako bezpečnostní hrozbu stupně 4 (což je druhá nejhorší). Ještě jednou jsem to zkontroloval ale opravdu už žádné novější aktualizace pro ně nejsou. Jedná se konkrétně o právě ten už zmíněný Chrome a o Adobe Flash Player. Nevíš čím to je (ještě to zkusím restartovat) ?

30. Marts 2010, 22:19:26
Kašpárek *1227* 
Emne: Re: **** Mozilla !!!
trohat:
Najít adresáře týkající se Firefoxu: (pokud zůstanou po odinstalaci ) a smazat je.
1) V Program Fiels
2x v Document and Settings -> Data aplikací a Local settings -> hledej cokoliv co je Firefox, respoektive Firefox v adresáři Mozilla.

30. Marts 2010, 21:41:13
trohat 
Emne: Re: **** Mozilla !!!
Kašpárek : Ok, super.
Ale jak se zbavím pozůstatků, které zůstanou po odinstalaci ?

19. Marts 2010, 23:46:37
HelenaTanein 
Emne: Re: **** Mozilla !!!
trohat: Mě začal taky padat, nejšéf mi odinstaloval jeden doplněk, bohužel nevím jaký a už je zase stabilní :)

19. Marts 2010, 19:04:31
Kašpárek *1227* 
Emne: Re: **** Mozilla !!!
trohat:
Firefox intenzivně už nějaký ten rok používám, dříve jsa zarytý IEčkař.
Ale nikdy se mi nestalo, že by mi FF spadl.....
A to na něm mám obvykle spuštěno 5-8 oken s nejrůznějším obsahem, včetně videa a rozjeto 28 doplňků. Včetně Xmarks a FoxProxy.

Pokud chceš vyměnit browser, tak spíš Chrome než Maxthon.

Já bych ale spíš řešil stav Tvého počítače a jeho stabilitu. Velikosti cache, kompatibility doplňků a doprovodného SW jako je flash player, kodeky (VLC player), JavaTuntime a podobně.
Možná zkus FF zazálohovat (základní konfiguraci + záložky přes MozBackup, kompletně ho vypráskej z PC (včetně pozůstatků které můžou zůstat po odninstalaci), vyčisti registry, proveď defragmentaci PC.
Proveď aktualizace všech SW co máš v PC (pomoct Ti v tom může například nástroj Secunia PSI).
A nahoď si potom Firefox znovu + si přes MozBackup obnov zazálohované věci.

A uvidíš, kde je chyba. MInimálně an tom vyděláš pořádkem v PC.

19. Marts 2010, 18:15:48
Doleži 
Emne: Re: **** Mozilla !!!
Tilpasset af Doleži (19. Marts 2010, 18:16:33)
trohat: nejsem žádný odborník, ale na tohle snad za sebe odpovědět dokážu. Osobně mívám v Lišce pootvíráno mraky panelů s různým obsahem - a to právě převážně s videem, dále např. on-line rádia atd. atd. a to, co popisuješ, nezažívám až na výjimky (1x za měsíc...?), prakticky vůbec. Tak doufám, že jsem ti teď hodně pomohl :-)

19. Marts 2010, 00:08:00
trohat 
Emne: **** Mozilla !!!
Máme čas ballotscreenů a podobných hovadin, tak je možná čas vznést do éteru zásadní otázku. A kam jinam než na BrainKing, kde je spousta fanoušků Lišky :)
Vážení a milí, taky se vám v poslední době stává, že Mozilla často a nepříjemně padá ?? Typicky hlavně v případě, kdy je v jednom panelu puštěné video, a v jiném panelu kliknete na nějaký odkaz ?
A když už sme u toho, je to pro vás dostatečný důvod přejít na jiný prohlížeč ? Akorát nevím na jaký, z dostupných mi přijde zajímavý snad jen Chrome nebo Maxthon ...

3. Marts 2010, 21:45:21
Kašpárek *1227* 
Emne: Re:
enikybeniky:
Gratuluji k ITkovi


SW vymazání cache jako nemusí pomoc. To jsem ve FF zažil mnohokrát.
Doporučuji:

1) fyzické vymazání obsahu adresáře, kam Tvůj Firefox ukládá temporary soubory včetně nazvaných _CACHE_* (obvykle někde v C:092Documents and settings\Tvůj profil\Data Aplikací\Mozila\Firefox\Profil\)
Kdybys to nemohl najít, tak Ti pošlu link na přesměrování cache do zvoleného adresáře

2) Preventivně i fyzické vymazání adresáře kam ukládá temporary soubory Java Script (umístnění cahce najdeš přes plugin Javascriptu v ovládacích panelech)


Sám Ti cesty z hlavy přesně neuvedu (a hledat na netu se mi to nechce) , protože mám všechny cache cesty přesměrované do RAM disku (abych se nemusel obtěžovat právě tímto vymazáváním....)

3) Vyzkoušej to i v IE, respektive třeba v Google Chrome. Problém totiž nemusí být v cache, ale někde ve FF profilu --> musel by sis udělat nový.

Nic jiného mně nenapadá. Vyzkoušej, uvidíš a dej vědět, jak jsi dopadl.

3. Marts 2010, 21:03:45
enikybeniky 
Lidičky, neuměli byste poradit? Začal jsem to řešit už jinde (viz odkaz), ale možná, že to padne na úrodnou půdu zrovna zde:

http://www.peugeot-club.com/forum/viewthread.php?tid=70800

Díky.

26. September 2009, 18:13:55
Kašpárek *1227* 
Emne: Re:

26. September 2009, 18:11:01
Kašpárek *1227* 
Emne: Re:
Tanein:
Organizing gadgets?

You can organize your gadgets in any of several ways:


You can keep all of the gadgets attached to Sidebar.


You can change the display order of gadgets in Sidebar. To do this, drag a gadget to a new position.


You can keep some gadgets attached to Sidebar and place some on the desktop.


You can detach all of the gadgets from Sidebar and place them on the desktop. If you organize your gadgets this way, you might want to close Sidebar.

26. September 2009, 14:12:25
HelenaTanein 
Nevíte někdo kde a jak nastavit ve Vistě miniapllikace, tak aby vždy při novém načtení (spuštění) zůstaly na svém místě?

31. August 2009, 21:28:04
Kašpárek *1227* 
Emne: Re: SOS
Poletucha:
Odpovím naprosto stejně:
Nicméně od časů co jsem si udělal vlastní doménu a mail hosting, už tyto problémy řešit nemusím.....


31. August 2009, 13:25:45
Poletucha 
Emne: Re: SOS
Kašpárek : To je věc názoru a stáří zkušeností. Začínal jsem na Seznamu a od té doby (pár let), co byl několik měsíců (!!!) totálně nepoužitelný co se rychlosti týče, jsem stále na Centru a většinou ke spokojenosti, A jóóó, používám ho přes PoP3 :-)

30. August 2009, 21:15:38
trohat 
Emne: Re: SOS
enikybeniky: Už to funguje takže ok, ale vyděsili mě ... a oběma díky za tipy

30. August 2009, 17:59:57
Kašpárek *1227* 
Emne: Re: SOS
trohat:
centrum bylo odjakživa pomalý a divný .... bohužel.
Nicméně od časů co jsem si udělal vlastní doménu a mail hosting už tyto problémy řešit nemusím.,....

30. August 2009, 17:33:00
enikybeniky 
Emne: Re: SOS
trohat: Kvůli nefunkčnosti centrum.cz jsem přesedlal na seznam, ale to Ti asi nepomůže, co?

30. August 2009, 11:21:37
trohat 
Emne: SOS
Nevíte někdo čím to je, když se mi na mailu nezobrazují nové zprávy ?? Mám mail na centrum.cz, normálně mi přijde upozornění na mobil, že mám novou zprávu, ale na centru se mi nezobrazí. Plnou schránku nemám, navíc když se snažím nějaké zprávy promazat, tak tam pořád jsou. Prostě celá mailová schránka nereaguje na aktuální stav !!

<< <   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   > >>
Dato og klokkeslæt
Venner online
Favoritborde
Sammenslutninger
Dagens tip
Copyright © 2002 - 2017 Filip Rachunek, all rights reserved.
Tilbage til toppen